Welkom

Kijk gerust verder op deze site voor meer informatie en kom eens langs! Zonder verdere verplichtingen is het voor iedereen mogelijk kennis te maken met de schitterende wereld van badminton.

Home Tactiek Badminton Tactiek Algemeen

GRONDBEGINSELEN VAN BADMINTON ALGEMEEN

Om badminton te kunnen spelen moet je als speler over een aantal vaardigheden beschikken.

Deze zijn zowel technisch van aard als tactisch van aard.

Technisch van aard: je moet in staat zijn een shuttle daar naar toe te spelen waar je die hebben wilt – achter in het veld als je een clear wilt spelen en dan niet voorin omdat je niet goed weet en ook niet kunt uitvoeren hoe je een clear moet slaan.

Tactisch van aard: als je tegenstander achterin staat is het niet handig om de shuttle naar hem toe te spelen, maar dan is het vaak handiger om de shuttle juist kort achter het net te spelen.

Ook hiervoor geldt: je kunt pas iets “handig” = tactisch juist spelen als je ook de shuttle daar kunt krijgen waar je die hebben wilt = techniek.

 

Beginners zullen niet meteen alle slagen beheersen en zeker niet op een redelijk tot hoog vaardigheidsniveau. Zij zullen zich langzamerhand alle slagen eigen maken en dan merken ze dat de ene slag hen beter ligt dan de andere slag.

 

Er zij verschillende type spelers:

·         Zo zijn er mensen die liever heel technisch spelen, en proberen de ander de verkeerde kant uit te sturen en daarmee hun voordeel te halen.

·         Waar sommige anderen meer met hun kracht willen werken en hun opponenten daarmee willen overdonderen.

·         En nog weer anderen zweren bij een groot uithoudingsvermogen en zijn in staat om de shuttle één keer meer terug te slaan dan hun tegenstander.

 

Al deze elementen kom je tijdens een potje badminton tegen.

Zonder een redelijke basisconditie kan een speler niet echt goed uit de voeten.

Maar hij of zij eenmaal die basisconditie heeft dan wil hij of zij ook graag de shuttle krijgen waar hij of zij deze bedoelt (hij of zij moet dan wel technisch een zeker basisniveau hebben) en liefst ook nog dat het slim is om die shuttle daar naar toe te spelen waar hij of zij het hebben wilt.

 

Er zit een zekere logica in het hebben (en het dus aanleren) van technieken en tactieken bij de beginners en bij de iets meer gevorderde spelers.

 

Er zit een zekere logica en opbouw in welke technieken en welke tactieken er door jullie standaard gebruikt worden voor de verschillende spelsoorten.

En dat biedt meteen een goede kapstok voor het aanleren en / of verbeteren van die technische en tactische vaardigheden.

Uiteraard heb je een zekere fysieke fitheid nodig om dat allemaal in de praktijk te kunnen uitvoeren.

 

 

 

 

 

 

 

Laatste Nieuws

random1img_2.jpg

 

 

 

Laatste verslagen

random2img_1.jpg